"The most terrifying fact about the universe is not that it is hostile but that it is indifferent; if we can come to terms with this indifference, then our existence as a species can have a genuine meaning. However vast the darkness, we must supply our own light." Stanley Kubrick

29.07.10

Despre iubire

Ce este iubirea? Este ce vedem in filme, citim in carti? O mai traim oare? Acea iubire dincolo de obisnuit, dincolo de sine si dincolo de obstacole. Sau a disparut? Sau poate s-a banalizat, a devenit atit de infasurata in frica, obligatii, norme incit e sufocata si incapabila sa iasa in lumina.
Oare noi mai sintem atit de capabili sa iubim incit sa ne bucuram ca o facem?!
Pentru ca asta este iubirea: daruire, bunatate, altruism, uneori sacrificiu, sa uiti de tine insuti, de egoism si gelozie, sa poti imparti timp, energie, spirit cu cei pe care ii iubesti. Si bucuria cu care faci toate acestea.

Iubirea este minunata atunci cind o simti cu adevarat. O stiu pentru ca o simt de 25 de ani si traiesc in fiecare zi cu ea. Iubirea mea de mama.

2 Kommentare:

  1. :) Cred ca e cea mai pura iubire asta...

    Nu Meea, nu mai stim sa iubim asa ca-n carti. Eu cred cu tarie ca intr-un alt timp existau astfel de iubiri, dar acum se duc pe copca.

    Tanjesc dupa o astfel de iubire si ma simt incapabila s-o mai traiesc

    AntwortenLöschen
  2. Dupa tragismul mortii simt nevoia sa vorbesc despre iubire.

    Iubire aproape ca'n carti am simtit. De 3 ori in viata. Ba inca si acum o simt oarecum pentru acei trei barbati. Cu unul mai pastrez legatura pentru ca o iubire mare se poate transforma intr-o frumoasa prietenie.

    AntwortenLöschen