"The most terrifying fact about the universe is not that it is hostile but that it is indifferent; if we can come to terms with this indifference, then our existence as a species can have a genuine meaning. However vast the darkness, we must supply our own light." Stanley Kubrick

04.01.09

budapesta in iarna

deci sa incepem cu sfirsitul, si intelegeti ce vreti voi din poze si relatari :)

ne-am intors azi noapte dupa 13 ore de mers cu trenul, avind ca tovarasi de calatorie grupuri de turisti romani care din praga, care din cracovia, care din budapesta, vreo 4 vagoane full. deci ultima zi ca si prima zi au fost alocate transportului simpaticelor noastre fapturi spre si dinspre budapesta. si budapesta fu faina in 2 zile de shopping dimineatza si baruiala seara si 2 zile de plimbari indelungi prin frig de la un capat al altuia al bulevardului andrassy cu trecere pe podul cu lanturi la minus 0 grade (ca asa arata la metrou tabela). in noaptea cu pricina cea revelionata, marturisesc cu mina pe inima a tras un somn adinc intrerupt de artificii vizionate din virful patului la caldura unei sobe pe gaz din garsoniera buda -side, de la etajul 4, a lui zoltan.
























shoppingul a fost cuvintul definitoriu al zilelor de 30 decembrie si 2 ianuarie, cam 8 ore in fiecare zi iar seara clubbing pe 30 cu zoltan in barul lui favorit cu o trupa ungureasca de alternativ si bere si unicum (bleah) iar pe 2 ianuarie cu sabina si andi intr-un alt bar foarte micutz boem si plin de tablouri si muzica sud americana si oameni de pretutindeni (14 tari in 2 zile contorizate de andi) cu ceai eu si bere neagra mada. eu guturai mada sanatoasa :D

31 si 1 fiind zile moarte pentru magazine am luat bulevardele la pas, mai inghetate, mai surescitate de cafea, cu pauze de incalzit in menza (mada apasionata de niste australieni io apasionata de papricas si eggnog) si intr-o cafenea turceasca foarte misto aproape de piata eroilor.

in rest cladirile tot acolo unde le-am lasat, batrinelul de bronz a fost imbratisat si iarna. n-am apucat sa vizitam cetatea si esplanada dar vor ramine pentru la vara.

metroul are tuneluri foarte adinci (deh dunarea), bilete scumpe, controlori vigilenti, tramvaiele circula rapid si poti face blatul daca e tirziu seara :D

garsoniera lui zoltan e foarte faina si cosy un mixt de boemie si hippie, lipseau iarba si bob marley. fond muzical asigurat doar de un post de radio cu muzica gen guerrilla.


noaptea alba inaintea plecarii cu pisica prin casa madalinei... culmea: nu mi-a fost somn timp de 36 de ore.

ps: - as vrea sa ma intorc acolo atit va pot spune pe foarte scurt! si multumiri lui zoltan pentru gazduire, pentru budapesta si pentru ca este un tip de nota +10.

2 Kommentare:

  1. până la urmă s-au făcut 30 de ţări în 4 zile.
    and i got the papers to prove it.

    AntwortenLöschen
  2. e foarte tare chestia asta :D

    AntwortenLöschen