"The most terrifying fact about the universe is not that it is hostile but that it is indifferent; if we can come to terms with this indifference, then our existence as a species can have a genuine meaning. However vast the darkness, we must supply our own light." Stanley Kubrick

05.01.09

dragostea este un drog

se pare ca cercetatori englezi au constatat ca a fi indragostit este similar cu a fi drogat.
dopamina secretata de creier atunci cind esti indragostit are aceleasi efecte asupra fizicului si psihicului uman ca si cocaina sau speed-ul.
atractia si dorinta sint similare cu cele simtite cind tinjesti dupa droguri, devii dependent si vrei mai mult.
dragostea te prinde, te aprinde indiferent cine esti si mai ales nu cunoaste granite,
si faptul ca esti cu o persoana care te atrage iti face inima sa pompeze singele cu putere in obraji si in organul sexual si iti creeaza senzatia aceea de fluturi in stomac.
senzatia asta o ai apoi gindintu-te la el/ea, vorbindu-i sau vazind obiectul adoratiei tale si culmea uneori poate dura si ani intregi.
si mai exista ceva,
sexul cu aceeasi persoana care ne atrage devine performant si ne poate apropia intr-atit incit sa ne creeze dependenta iar despartirea sa doara asa cum doare dezintoxicarea. iar daca poate la inceput nu am fost indragostiti ajungem sa fim bolnaviciosi de dependenti.
si iaca-ta ce zice si Charles Dickens de asta:
"Dragostea inseamna sa iti dai inima si sufletul intreg celui care ti le va zdrobi."

uf ca greu mai este cu dezintoxicarea asta!

2 Kommentare:

  1. Subscriu; iar cercetatosii aia pot sa-si dea demisia, ca au cheltuit banii de pomana; multi stim asta.

    AntwortenLöschen
  2. nu stii, omul nu este convins pina nu vine unul care cica e mai destept ca are patalama in frunte sa ii zica, bai gicule vezi asta este asa si asa ia aminte. :)

    AntwortenLöschen