"The most terrifying fact about the universe is not that it is hostile but that it is indifferent; if we can come to terms with this indifference, then our existence as a species can have a genuine meaning. However vast the darkness, we must supply our own light." Stanley Kubrick

04.03.10

alta leapsa de principii

uite ca vine vine primavara (mai greu mai cu soare mai cu colti dar vine) si primesc o leapsa de martie de la cris
despre principii de viata, cica sa enumar 10....
bun, unele sint mai vechi altele mai noi dupa oarece experiente etc...
1. traiesc ca sa ma bucur ca o fac 
in fiecare dimineata cind fac ochi, ma gindesc ce norocoasa sint sa fiu inca pe lume, sa ma bucur de copiii mei, de familia mea, de prieteni, de soare, de flori, de cer senin si de cite si mai cite.
2. rezolvarea problemelor intotdeauna se poate intimpla si miine
asa ca seara la culcare imi spun ca la ce nu am putut da, azi, de capat, va apare in alta lumina a doua zi si sigur ii voi gasi o rezolvare si nah, hai sa zicem ca intotdeauna m-am bucurat de o sansa ultima de rezolvare...asa in ceasul al 12 lea se intimpla sa se linisteasca lucrurile si partial sau in totalitate, providential uneori, gasesc problemei o solutie.
3. banii sint un mijloc nu un scop
atita vreme cit am un cap intre umeri si doua miini dibace, nu voi muri de foame. nu conteaza ca am luat viata de la zero de 4 ori pina acum (as spune de 5 ori cu situatia de fata) dar cind nu ai ce pierde material vorbind te simti mai liber sa incepi ceva nou
4. nu face rau, ca nu stii ce rau ti se intoarce
asta e un principiu pe care nu intotdeauna l-am respectat. mai am niste rele facute pe care le astept la colt sa vad cu ce furci si seceri se intorc.
5. da dovada de fair play
mi se pare corect sa respecti regulile jocului de-a viata, respectul adversarului este important
6. daca totusi trebuie sa minti, minte inteligent sau minte sa nu ranesti
nu imi place sa ranesc oameni dragi mie, dar de cele mai multe ori prefer sa spun adevarul chiar daca doare, pentru ca nah, e fair play sa ii spui omului in fata, ce gindesti.
7. gindeste pozitiv
chiar daca asta te duce uneori intr-o lume ideala in care totul este frumos, chestia asta ma ajuta sa trec peste cenusiu si dureri
8. traieste cit mai mult si  cit mai intens, cit pentru 50 de ani intr-o zi si nu irosi timpul in nimicuri, ura, rau, regrete, amaraciune, aduna cit mai multe experiente si invata din ele.
asta este viata mea e cu susul in jos, am facut la tinerete ce trebuia sa fi facut la maturitate, asa ca pentru a le cunoaste pe toate este bine sa le faci macar o data in viata, imi traiesc acum tineretea, cu toate nebuniile ei, pentru ca niciodata nu e prea tirziu pentru a incerca ceva.
9. zimbeste si iubeste
zimbesc des si cind sint singura imi zimbesc mie, iubesc multe si pe multi...ma surprind adesea ca iubesc o imagine, un colt de lume, o muzica, si natura, iubesc planeta asta asa, cind o aud cum musteste de viata
10. multumeste parintilor tai ca existi si poti face ceva cu viata care ti-a fost intimplata
si cu asta cred ca am spus cam tot
nu prea e un decalog chestia asta pentru ca unele principii le insumeaza pe altele dar asta este...
o leapsa pe care o dau mai departe la hmmmm....
surori (rhetta, veta, verisoara petronia, care are chef sa scrie lepsuit)
evergreenei
tlönienilor (ca sint curioasa ce vor scrie)
dulcedeeei (ca nu i-am dat nici o leapsa pina acum)
versatilei carmen
si hmmm cred ca ii voi da o leapsa si lui jolly uite asa ca e joi

2 Kommentare:

  1. O preiau eu, cu mulţumirile de rigoare. Şi cu precizarea că nu-i deloc frumos să spui mereu adevărul. Şi nici neapărat fair play. Exemplu: A te întreabă ce părere are B despre el. "Te consideră un cretin", zici tu, spunând adevărul. E fair play? Eu zic că nu.

    AntwortenLöschen
  2. Tu, Rhetto nu vazusi prinzipu 6 ala cu mintitu inteligent?! Daca x zice despre y ca e cretin, noi ne facem ca ploua. Sau ii tragem un pumn lui x.
    Astept gratios sa vaz ce vei scrie :D

    AntwortenLöschen