"The most terrifying fact about the universe is not that it is hostile but that it is indifferent; if we can come to terms with this indifference, then our existence as a species can have a genuine meaning. However vast the darkness, we must supply our own light." Stanley Kubrick

25.01.09

deci punk

si cum eram io asa de entuziasmata si curioasa vizavi de evenimentu muzical si happenincos la care voi asista, m-am pregatit sufleteste si m-am intilnit cu punkeritza mea vesela si fuga fuga hai in fabrica...prin geanta am aruncat si un poppers ca e legal si misto sa fim "orgasmizate" in doi timpi si trei miscari.
si am fost tulburata la creieru mare, la cel mic si la urechi.
dar sa o luam pe indelete...
locatia care se vroia fabrica era departe de viziunea mea, oricum am inteles ca s-a renovat...asa ca daca inainte poate semana cu o fabrica, acum e pe afara vopsit gardu si inauntru' leopardu', adicatelea e club de pokemoni, liceene debusolate si tineri cu fitze la freza.
si am luat io o bere, la ora 21:15, pe care am lalait-o fara chef...in afish evenimentul the dead ceausescus, cu musafiri romantic jurgen...bun suna bine pe afish, punk si proiectii.
fac roata caut punkerii, sufletu'!,niste personaje care poate se visau ca apartin acestei adevarate tagme revolutionare. mai multi rasta decit punkeri si june copile care isi fitiiau curu si bluzitele si bineinteles cu berea atasata de miini.
(in alta ordine de idei ma intreb de unde pana mea le-a venit astora ideea creatza ca intr-o camera sa bage o muzica si in alta camera altceva, asa incit o ureche sa iti sune a ceva si cealalta sa bolboroseasca altceva, o fi un nou sistem stereo...)
bun si incepura romantic jurgen din timisoara!
dragi baieti faceti o muzica foarte tare, foarte misto, dar impuscati-o pe solista, saraca, foarte dragutza si punkista a la anii '80, dar cu o voce stridenta, pe alocuri falsa, distonanta si aproape isterica...
ma gindeam io dupa astia care cintara, un soi post punk industrial, care nu suna absolut deloc rau, chiar foarte bine si cu proiectii interesante, va incepe dezmatul..
as..de unde?! orice initiativa de punk a fost suspect eliminata de muzica de fond care a inceput timid cu un punkuletz, a continuat cu rock si a sucombat in muse si ceva care aducea cu clayderman.
mi-am facut de lucru si la bord cu berea m-am dus sa intreb barmanu, cine naiba este raspunzator cu fundu muzical?!
dj teo mi se raspunde...pai bine fratilor dj teo asta doarme in post?! sau e prost?! il depistez pe dj asta...parca era vb de o seara cu muzica punk si proiectii - ca se proiectau imagini de la a XII-lea congres, va dati seama ceausescu dind din miini pe muse...- in seara asta este concert, mi se raspunde...pai bine bre asta vaz si io...dar muzica dintre...ce e asta? muzica de asezat mincarea in matze, siesta?!
omu era prea ocupat cu invirtitu butoanelor la pupitru care emitea unde sonore de tip b52 sau fire...mirific conchid io si ii zic punkeritzei hai mama ca astia e tristi...stai totusi sa ii auzim pe the main trupeti...oki
si ii auzim:
coveruri usurele, bunicele dar nimic sa ma dea pe spate, baietii buni la instrumente dar nah coveru ramine cover...ceva ceva mai mult m-au sifonat pogomanii care sareau in toate partile, dar parca si ei erau din alt film pentru ca jumate erau niste tzopaitori care mai devreme dansasera ceva asemanator cu dansul din buric, de imi venea sa ii trimit la clubu de manelisti de cartier.
inutil sa spun ca de fapt totul mi se parea o piesa de teatru cu o regie execrabila, niste actori care jucau altceva decit era in program si un public care incurcase drama cu comedia si improviza.
cu ocazia asta am ascultat-o pe solista de la howling saints, livia, si am si cunoscut-o dupa cintare...fata are potential, cinta bine stie cu ce se maninca punku si ce sa faca cu el.
concluzionind:
evenimentu care s-a vrut un ceva, a iesit doar un fisss pentru ca nah, lipsa de profesionalism caracterizeaza 80% din oamenii tarii asteia - ca sa fiu indulgenta - si punkul, in romania, e avorton...
(paranteza: sint foarte curioasa ce parere a avut mircea toma despre eveniment ca fuse pina la un moment dat in public)

si acum contraziceti-ma


ps: saptamina viitoare ma duc in "squatu" de L.A. B.I.R.O.U.
ma intreb ala o arata asa cum trebe sau e un pseudo si el?!
pps: poppersu e tot in geanta...neterminate am ramas in seara asta cu gustu amar al nesatifacerii totale...
ppps: controlu' s-a timpit a devenit club cu taxa, ca la curve...intrarea 10 lei pentru peep-show-ul de wikend

2 Kommentare:

  1. salut. am descoperit acum acest post si vreau sa incerc sa lamuresc nitel treaba. desi e de inteles sa pleci de la premisa ca acolo ar fi fost un 'eveniment', unitar si consecvent organizat, treaba n a prea stat asa. dead ceausescus dau un concert pe an si s au inteles cu gazdele sa cante acolo. si sa faca si o proiectie. despre asta e vorba. punct. de aia am zis ca nu e seara punk, ci un concert. stoi m a chemat sa stau la butoane la concertul dead ceausescus. si banuiesc ca tu esti cea care m a intrebat daca e seara de punk. mirata fiind, probabil, de ce gen de muzica se auzea inainte de inceperea concertului. sau in pauza dintre trupe, nu mai stiu. dj teo s a ocupat cu muzica de dupa terminarea concertului. ca nu s a implicat nimeni in alegerea fondului sonor pentru inaintea si in pauza concertului, si mi au dat un stick cu ce au avut la indemana, sigur ca poate fi o problema in clipa in care privesti treaba ca fiind un eveniment unitar gandit. cred ca nu si a propus nimeni asa ceva, si, la urma urmei, nici n ar fi foarte punk una ca asta :)
    in alta ordine de idei, pe la destule concerte se practica folosirea unui gen complementar de muzica in pauze; si asta nu pentru ca nu si pune nimeni problema, ca in cazul nostru, ci tocmai fiindca asa aleg respectivii. de acord ca e discutabil cat de complementar e muse cu ce s a cantat acolo.

    AntwortenLöschen
  2. :) stiu ca se practica genul asta de complementaritate insa serios, ma asteptam la un eveniment unitar (pe cind o opera punk sau nah, musical punk ca rock sint destule) mai ales in pauza dintre trupe ca suport al proiectiilor. deci ce sa inteleg ca the dead ceausescus sint de vina pentru muse?! sau gazdele respectiv cei din fabrica?!
    oricum conceptul de eveniment "in memoriam" epoca ceausescu este interesant si merita dezvoltat. in sala erau si niste francezi care nu prea aveau habar cam ce se intimpla pe acolo, ma gindesc ca un mai bun pr si o mai buna organizare ar ajuta la aceasta.

    AntwortenLöschen