"The most terrifying fact about the universe is not that it is hostile but that it is indifferent; if we can come to terms with this indifference, then our existence as a species can have a genuine meaning. However vast the darkness, we must supply our own light." Stanley Kubrick

19.04.08

WTF?!

"Faptul ca Uniunea Europeana va aloca un miliard de euro anual pentru dezvoltarea regiunii Marii Negre nu pica prea bine pentru Vama Veche, care va fi transformata intr-o statiune de lux, cu piscine, parcari subterane si hoteluri de 4 -5 stele. Conform unor declaratii ale ministrilor de Externe ai UE, Vama Veche va fi prima statiune spa de lux din Romania, in conformitate cu standardele impuse de Uniunea Europeana.

Mircea Toma protesteaza

Organizatia “Salvati Vama Veche” a lansat ample proteste impotriva acestui proiect, Mircea Toma, reprezentantul acestei asociatii, aratandu-se complet revoltat de aceste initiative. “Vama Veche este un brand construit in asa fel incat sa isi pastreze boemia, fara betoane, hoteluri de lux si oameni cu fitze. Vama Veche trebuie sa ramana o rezervatie naturala a noastra, a celor cu spirit adevarat, un loc in care singura imbracaminte sa ne fie scoicile din par, sa bem si sa vomitam liber, sa dormim cu capul in nisip, sa facem sex pe rupte, sa ne spalam beti doar cu marea. Intelegeti?” – a declarat acesta cu lacrimile siroindu-i in spatele ochelarilor, pentru times.ro.

Vama Veche va fi mutata la Limanu

Cativa reprezentanti ai UE au fost induiosati de protestele asociatiei “Salvati Vama Veche” si au hotarat sa investeasca o parte din bani pentru mutarea pensiunilor, barurilor si teraselor din Vama Veche in localitatea Limanu, unde statiunea sa fie reconstruita identic.Deoarece Limanu nu se afla chiar pe malul marii, la dispozitia turistilor vor fi puse microbuze care sa circule din 5 in 5 minute catre o plaja special amenajata pentru Limanu, la 35 de km. Terasele, cu care vamaiotii s-au obisnuit, vor fi amplasate la 1 km de Limanu intr-o zona cu teren nisipos, loc in care se poate face si plaja.

“Eu nu ma mut din Vama, orice ar fi, ma leg cu lanturi de stalpii terasei, toti stiu ca eu mi-am facut prima terasa din Vama Veche, sunt o legenda vie” – a declarat Ovidiu, surprins de reporterul times.ro in timp ce-si amenaja terasa care-i poarta numele.

Vamaiotii lupta pentru salvarea Vamii

In ciuda protestelor vamaiotilor, care au anuntat ca vor ramane cu corturile in Vama Veche in perioada 25 aprilie – 15 octombrie 2008 si se vor lega cu lanturi de terasele si umbrelutele de pe plaja intr-o miscare de solidaritate cu Ovidiu, programul pentru reconstruirea statiunii a fost aprobat la reuniunea ministrilor de Externe ai UE de la Kiev, urmand ca acest program sa se deruleze incepand cu 5 mai 2008."
preluat din times.ro

exista cica dubii cu privire la veridicitatea acestei stiri!!!! insa asta nu-i, pentru ca am ascultat-o cu urechile mele:

acum o saptamina intr-un reportaj pe protv se facea "propaganda" pentru un alt potential loc propice dezvoltarii turismului pe malul marii negre: vadu!!! plaja frumoasa, mare curata, terenuri ieftine...

adio vacante la cort departe de manelisti, gospodine si copii isterici!

1 Kommentar:

  1. aseara pe city fm era o dezbatere exact pe tema asta: pastram vama asa cum e sau o facem statiune de lux. N-am avut nervii sa stau sa ascult, numai ideea de a o transforma in statiune de lux ma scoate din minti

    AntwortenLöschen